Kako koristiti digitalne kanale - Lime Booking

Kako koristiti digitalne kanale za više klijenata?

digitalni kanali za više klijenata
U današnjem digitalnom svijetu digitalni kanali ključni su za stjecanje novih klijenata. Zanima vas kako ih iskoristiti za svoj salon? Zatim pročitajte više.

Digitalni kanali postali su neizostavan dio poslovanja svih tvrtki koje žele doprijeti do svojih ciljnih klijenata te s njima komunicirati i povećati prodaju.

Naime, oni tvrtkama omogućuju dopiranje do šireg kruga klijenata nego što bi to bilo moguće tradicionalnim kanalima.

Stoga ćemo vam u ovom blog postu predstaviti neke načine na koje saloni mogu koristiti digitalne kanale za stjecanje novih klijenata. 

Korištenje društvenih mreža

Društvene mreže postale su jedan od najpopularnijih digitalnih kanala i načina za dopiranje do potencijalnih klijenata.

Saloni mogu koristiti društvene mreže kao što su Facebook, Instagram, Twitter, TikTok, LinkedIn i druge za promociju svojih proizvoda i usluga te za povezivanje sa svojim kupcima.

Pri korištenju društvenih mreža važno je uzeti u obzir različite platforme i njihove specifičnosti. Primjerice, Instagram i TikTok su vizualne platforme, stoga je važno koristiti kvalitetne fotografije i video zapise koji će privući pozornost potencijalnih klijenata.

LinkedIn je pak više okrenut poslovnoj zajednici pa je važno da saloni objavljuju sadržaje koji su relevantni za poslovnu zajednicu i koji će graditi ugled i profesionalnost salona.

Kako koristiti digitalne kanale za više klijenata - Lime booking

Marketing e-poštom

Marketing putem e-pošte učinkovit je način za dosezanje kupaca i povećanje prodaje.

Saloni mogu koristiti marketing putem e-pošte za slanje personaliziranih poruka kupcima, kao što su novosti, posebne ponude, novi proizvodi i usluge te druge važne informacije.

 

Ispravno korištenje marketinga putem e-pošte može povećati učinkovitost oglašavanja.

Online oglaševanje

Internetsko oglašavanje omogućuje tvrtkama da dopru do svojih ciljanih kupaca putem internetskih oglasa koji se pojavljuju na raznim web stranicama, društvenim mrežama i drugim digitalnim kanalima.

Google adwords

Google AdWords jedan je od najčešće korištenih oblika online oglašavanja. Tvrtke mogu koristiti Google AdWords za izradu i prikaz oglasa u rezultatima Google pretraživanja.

To omogućuje tvrtkama da dosegnu svoje ciljane kupce koji traže određene proizvode ili usluge. Google AdWords također omogućuje tvrtkama ciljano oglašavanje na temelju lokacije, dobi, spola i drugih demografskih karakteristika ciljne skupine.

Facebook oglašavanje

Facebook je jedan od najpopularnijih digitalnih kanala i tvrtke mogu koristiti ovu platformu za oglašavanje svojih proizvoda i usluga.

 

Facebook omogućuje ciljano oglašavanje na temelju lokacije, spola, dobi i drugih demografskih karakteristika ciljne skupine.

Osim toga, tvrtke također mogu koristiti Facebook Pixel za praćenje korisnika koji su već posjetili njihovu web stranicu.

Video marketing

Video marketing također postaje sve popularniji način za dosezanje potencijalnih klijenata.

Tvrtkama omogućuje prezentaciju svojih proizvoda i usluga na zanimljiv i interaktivan način.

Poduzeća mogu koristiti videozapise za izlaganje svojih proizvoda i usluga, educiranje klijenata i izgradnju robne marke.

Kako koristiti digitalne kanale za više klijenata - Lime booking

Influence marketing

Influencer marketing postaje sve popularniji način oglašavanja, budući da se korištenje društvenih mreža posljednjih godina povećalo.

 

Influenceri su postali vodeći lideri mišljenja na društvenim mrežama, gdje imaju veliki broj sljedbenika i grade povjerenje svoje publike.

Korištenjem utjecajnog marketinga, tvrtke mogu iskoristiti to povjerenje i doći do svojih ciljanih kupaca.

 

Tvrtke mogu surađivati ​​s utjecajnim osobama na razne načine, uključujući stvaranje sadržaja, promicanje proizvoda i usluga te organiziranje događaja.

Ali važno je odabrati pravog influencera za svoj brend.

Pri odabiru influencera također je važno uzeti u obzir njegov učinak i kvalitetu objava, on mora biti autentičan i imati kvalitetne objave koje će privući i zadržati pozornost njegove publike.

 

Važno je imati na umu da influencer marketing nije usmjeren samo na prodaju proizvoda i usluga te stjecanje novih kupaca, već i na stvaranje povjerenja i odnosa s ljudima.

Marketing sadržaja

Content marketing je način oglašavanja koji tvrtkama omogućuje da kvalitetnim i korisnim sadržajem dođu do ciljanih kupaca. Ova metoda oglašavanja može uključivati ​​pisanje blogova, izradu videa, infografika, e-knjiga i drugih vrsta sadržaja. Sadržajni marketing omogućuje tvrtkama da postanu vodeći u industriji, a istovremeno pružaju vrijednost svojim ciljnim kupcima. Na taj način privlače i zadržavaju svoje ciljane kupce.

Digitalni kanali postali su ključni dio poslovanja svih tvrtki koje žele doprijeti do ciljanih kupaca i povećati prodaju. U ovom postu na blogu opisali smo samo nekoliko načina na koje tvrtke mogu iskoristiti digitalne kanale za stjecanje kupaca.

 

Tvrtkama savjetujemo da odaberu kombinaciju digitalnih kanala koja najbolje odgovara njihovim potrebama i ciljevima. Na taj način će bez sumnje doći do novih kupaca i posljedično povećati svoj učinak.

 

Da li vam se svidio ovaj članak? Pročitajte ostatak!

Na stranici Lime Booking za vas su odabrane samo najzanimljivije teme iz područja kozmetike, frizerstva, beauty trendova itd.

Lime Booking je online sustav naručivanja klijenata koji korisnicima salona omogućuje narudžbu usluga kad god i gdje god žele putem online obrasca. Vlasnicima salona omogućuje lakše poslovanje, više klijenata i više vremena koje mogu posvetiti svojim klijentima

Picture of Nika

Nika

Drugi postovi

Isprobajte Lime Booking besplatno!

Online kalendar, automatske SMS obavijesti, online zakazivanje i još mnogo toga!