Kako preći na sustav narućivanja?

Lime Booking - sustav naručivanja
Pročitajte ključne korake koji će vam pomoći u prijelazu na sustav naručivanja u vašem salonu.

U današnjem brzom životu, gdje je vrijeme vrednije nego ikad, mnoge se industrije prilagođavaju digitalnom napretku, kako bi svojim kupcima pružile bolje iskustvo.

To se odnosi i na frizerske salone, salone za masažu i uljepšavanje, spa centre i ostale uslužne salone, gdje se sve više odlučuju za prelazak na sustav  naručivanja.

Zašto? Jer time mogu optimizirati svoje poslovanje, uštedjeti puno vremena, privući nove kupce i povećati učinkovitost i zadovoljstvo kupaca. 

Stoga ćemo u ovom blogu predstaviti korake kako uspješno prijeći na online sustav naručivanja u svom salonu.

Razmisli o prednostima

Prije nego što se odlučite prebaciti na sustav online naručivanja, razmislite o prednostima koje će on donijeti vašem salonu. Ovo uključuje:

 

  • Pogodnost za korisnike: Sustav online naručivanja omogućuje korisnicima da se pretplate na usluge bilo kada i bilo gdje, povećavajući praktičnost, fleksibilnost i privlačeći više kupaca.

 

  • Manje opterećenje za osoblje: Online naručivanje smanjuje potrebu za ručnim snimanjem narudžbi i stalnim telefonskim pozivima i tekstualnim porukama.

 

  • Ušteda vremena: Korištenje sustava online naručivanja omogućuje vam uštedu puno vremena koje možete potrošiti na obavljanje usluga ili drugih zadataka.

Odaberite odgovarajući sustav naručivanja

Kada se odlučite za prelazak na sustav naručivanja, posebno je važno odabrati odgovarajući sustav koji će zadovoljiti sve Vaše želje i potrebe salona.

Na tržištu postoji nekoliko različitih booking sustava, a jedan od najnovijih i trenutno najnaprednijih je Lime Booking koji optimizira poslovanje uz pomoć napredne analitike, online kalendara, online plaćanja za online naručivanje, automatske SMS i e-mail obavijesti te druge napredne funkcije.

Naravno, najvažnije je da odlučite sami, na temelju svojih potreba, jer je odabir pravog alata ključ uspješne implementacije.

Učinkovita implementacija

Jedan od ključnih koraka je implementacija sustava naručivanja.

Ovo uključuje:

  • Edukacija osoblja: Prije nego što korisnicima omogućite zakazivanje sastanaka, najvažnije je upoznati svoje zaposlenike sa sustavom kako bi znali kako se njime koristiti i odgovoriti na sva pitanja kupaca.

 

  • Postavljanje sustava: važno je da točno unesete svoje usluge, vrijeme i cijene

 

  • Komunikacija s kupcima: Obavijestite svoje kupce o novom načinu naručivanja i pomozite im prijeći na online naručivanje ako je potrebno.

Promocija sustava naručivanja

Jednom kada je uspostavljen sustav naručivanja, predstavite ga svojim kupcima i aktivno ga promovirajte.

 

To možete učiniti na sljedeći način:

  • Web stranice i društvene mreže: objavite vijest o prelasku na online naručivanje na društvenim mrežama salona (Facebook, Instagram…) i na web stranici Vašeg salona. Također možete objaviti fotografije ili video o tome kako funkcionira proces online rezervacije termina.

 

  • E-pošta: pošaljite obavijesti e-poštom svojim kupcima i potaknite ih da koriste novi sustav naručivanja.

Nema sumnje da prelazak na salonski sustav naručivanja može biti ključ uspjeha i većeg zadovoljstva kupaca.

 

Pravilnim odabirom sustava, njegovom učinkovitom implementacijom i aktivnom promocijom moći ćete optimizirati svoje poslovanje, uštedjeti mnogo vremena i pružiti klijentima bolje iskustvo uz fleksibilnu mogućnost naručivanja termina bilo kada i bilo gdje.

 

Promjena može zahtijevati malo truda, ali će se dugoročno definitivno isplatiti.

Da li vam se svidio ovaj članak? Pročitajte ostatak!

Na stranici Lime Booking za vas su odabrane samo najzanimljivije teme iz područja kozmetike, frizerstva, beauty trendova itd.

 

Lime Booking je online sustav naručivanja kupaca koji korisnicima salona omogućuje narudžbu usluga kad god i gdje god žele putem online obrasca. Omogućuje vlasnicima salona lakše poslovanje, više klijenata i više vremena koje mogu posvetiti svojim klijentima.

Picture of Nika

Nika

Drugi postovi

Isprobajte Lime Booking besplatno!

Online kalendar, automatske SMS obavijesti, online zakazivanje i još mnogo toga!